Click me!!

Followers

All I'm going to do here is share. For all my dear frens... Enjoy reading!!!

Wednesday, December 14, 2011

Avent or Tommee Tippee or NUK

Susah btul nie nak pilih botol susu terutama sekali mummy to be mcm i nie
Tp yang pasti kena utama kan BPA-free bottles.

BPA-free tu?? Apa kemendanya tuh?

what is so special about buying a BPA-free feeding bottle???

Hasil research kat tenet
BPA is actually stand for bisphenol A. BPA ni memang banyak digunakan in plastic industry sebagai lapisan dalam food container & cans. This chemical can mimic our hormones & disrupt our endocrine system and some health effects due to exposure to BPA includes REDUCTION OF FETAL & INFANT BRAIN DEVELOPMENT & BEHAVIOUR. Sgt bahaya BPA nie.

So, mesti cari yang BPA free ye kawan2. Make sure ada label yang menyatakan BPA free and x lupa juga yang anti-colic bottles. Anti-colic ni for sure untuk elak baby from bloating

Okay jom survey2 bottle


Brand nie mmg glamer. Ramai kawan2 guna botal nie and mmg bagus katanya. Skang nie sogo sale newborn set cuma RM 151.90. Limited..2 botol kecik + 2 botol besar + 2 puting botol + puting + brush..So kalau beminat kena cepat sambar



Cutenye botol ini. Design dia born to nature aka serupa ngan breast kita. Untuk mengelakkan baby beralih arah jika ada diantara mummy2 yg nak teruskan breast feed baby dia. Dari segi price, murah sikit daripada Avent. Yang nie xde plak set new born di sogo..kalau nak beli kena beli pair atau satu2


NUK brand. Yang nie lebih fancy designnya berbanding BPA free & anti colic botal yang diatas. Yang nie ada promo set. RM129 2 botol kecik (newborn)+ 1 botol besar + 1bib + 2 puting + bekas susu.

If ikutkan hubby dia suggest beli botol yang senang nak cari kat mana2. Tp apa ada hal. Ofc sejengkal je ngan sogo. hehehe..bila2 bleh pegi n beli...lalalala

3 comments:

Soulie said...

tommee tippee for the win! avent bes jugak but compared to tommee tippee baby senang pegang, teats dia sangat lembut - pengguna tegar TT :P

rohamia said...

dh beli dah tommee tippee..mula2 nk beli botol je tp tetiba mcm2 plak barangan tommee dibeli...teruja...hehe

izyandyiean@life said...

mybaby da cuba mcm2 botol..dlu dia cuma mau dr.brown..skrg ni dia da beralih arah ke TT..yg bestny TT ni xbyk part..avent,nuk,pigeon da cuba..xmo jgk...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Klik me!